home / nieuws / varen met care for life was groot succes

VAREN MET CARE FOR LIFE WAS GROOT SUCCES

Gepubliceerd op: 2 juni 2018 | Valt onder: Donatie Events Geen categorie

Op zaterdag 2 juni 2018 is de eerste CARE FOR LIFE terugkomdag georganiseerd: VAREN MET CARE FOR LIFE.

VAREN MET CARE FOR LIFE WAS GROOT SUCCES

CARE FOR LIFE heeft samen met 11 kids en de gezinnen die zij hebben gesteund in de afgelopen 6 jaar uitgenodigd om een dag met hen mee te varen, aan boord van voormalig zeilvrachtschip De Zeeland.

 

Het doel van de dag was om deze doelgroep een onvergetelijk en onbezorgde dag op het water te bieden. Het voormalig zeilvrachtschip De Zeeland leende zich hier uitstekend voor. Uniek aan dit schip is de toegankelijkheid. Iedereen kan met een (elektrische) rolstoel of scootmobiel zelfstandig het schip rond. Alle vertrekken zijn volledig rolstoeltoegankelijk gemaakt door de diverse aanpassingen. Zelfs de stuurhut is rolstoeltoegankelijk! Iedereen kan zich gemakkelijk over het schip bewegen.

 

De prachtige vaartocht over de Zuid-Hollandse wateren onder het genot van een hapje en een drankje was zeer geslaagd. Anand heeft volgens zijn moeder sinds tijden niet zo geglimlacht. En Lieke kon niet stoppen met dansen! Ze danste het hele schip over, telkens op zoek naar een danspartner. Daniel is aangenomen als tweede stuurman, hij was niet weg te slaan uit de stuurhut! Zeer behendig en vliegensvlug scheurde hij het gehele dek over in zijn kleine rolstoel. Shannen en Destin maakten de ene mooie tekening na de andere; zij hebben zich rijkelijk vermaakt in de knutselhoek. Veel van de aanwezigen hadden nog nooit gevaren, omdat dat simpelweg niet mogelijk was vanwege de rolstoelgebonden zoon, dochter, broer of zus. Dit maakte de dag extra bijzonder.

 

CARE FOR LIFE kijkt terug op een succesvolle terugkomdag die in samenwerking met De Zeeland tot stand is gekomen. Dankzij alle vrijwilligers die zich belangeloos hebben ingezet is deze dag onvergetelijk geworden voor alle aanwezige gezinnen, en voor ons als goed doel.