home / nieuws / daniel

Daniel

Gepubliceerd op: 13 april 2017 | Valt onder: Donatie Events Geen categorie

Daniel en zijn vader lijden beide aan HSP (hereditaire spastische paraparese). Dit is een erfelijke aandoening van het ruggenmerg.

Daniel

Daniel en zijn vader lijden beide aan HSP (hereditaire spastische paraparese).  Dit is een erfelijke aandoening van het ruggenmerg. De ziekte veroorzaakt een langzaam toenemende stijfheid en spasticiteit in de benen. Bij HSP worden de benen steeds stijver met als uiteindelijk gevolg spasticiteit en vaak ook kramp. Je struikelt makkelijk, sporten is lastig en de spierkracht neemt af.

Wanneer het gezin op familiebezoek gaat, langs gaat bij dokter en ziekenhuis en bij andere simpele uitjes,  gaat een heel arsenaal mee aan hulpmiddelen. Met de komst van Daniel’s aangepaste rolstoel past dit nauwelijks meer in hun huidige auto waardoor ze noodgedwongen moeten uitkijken naar een aangepaste bus. Iets wat voor het gezin financieel niet haalbaar is. Care For Life heeft Daniel en zijn familie graag geholpen met een bijdrage van € 3.500,00 zodat zij de aangepaste rolstoelbus aan konden schaffen.