home / nieuws / roxy

Roxy

Gepubliceerd op: 26 januari 2023 | Valt onder: Donatie Events Geen categorie

Roxy vecht voor haar armprothese middels een crowndfunding. ♥

Roxy

Roxy vecht voor haar armprothese middels een crowndfunding.

Roxy is geboren met de medische diagnose; congenitaal transversaal reductiedefect van de linkerarm, waardoor 2/3e deel van de onderarm ontbreekt.

Roxy had dus al vanaf jongs af aan een prothese nodig om ”normaal” te kunnen functioneren. Helaas wordt in Nederland alleen de Myo-elektische prothese vergoed. Met deze prothese is het alleen mogelijk de hand te openen en te sluiten, maar in de praktijk is deze enkele greep niet goed werkzaam.

Roxy haar grootste wens was dan ook het krijgen van een bionische prothese, zodat ze niet meer wordt beperkt in haar mogelijkheden en gelijke kansen krijgt net zoals haar leeftijdsgenootjes. Helaas wordt deze prothese in Nederland niet vergoed en komt zij voor geen enkel fonds in aanmerking.

Nadat het gezin ander halfjaar heeft gestreden bij Nederlandse instanties om de juiste prothese te verkrijgen, besloten zij het over een andere boeg te gooien.

Het gezin besloot een crowdfundingsactie op te zetten en benaderde onder andere Care For Life.

Met heel veel plezier zorgde wij voor een donatie, zodat het realiseren van haar grootste droom , het krijgen van een bionische prothese, werkelijkheid werd. Roxy krijgt hierdoor meer mogelijkheden en loopt niet meer tegen dagelijkse belemmeringen aan die zij met haar vorige prothesesysteem ondervond.

Inmiddels kan Roxy genieten van haar nieuwe armprothese. Echter hebben haar ouders hiervoor ook een forse lening afgesloten bij de bank. Wij hopen dan ook dat jullie Roxy massaal steunen en ook een donatie doen voor haar crowdfunding zodat ze deze lening kunnen aflossen.