home / nieuws / verrassing voor roxanne

Verrassing voor Roxanne

Gepubliceerd op: 27 juni 2017 | Valt onder: Donatie Events Geen categorie

Afgelopen week was het zover voor Roxanne: de rolstoelbus was klaar voor gebruik! Bij de oplevering had Care For Life nog een bijzondere verrassing in petto...

Verrassing voor Roxanne

Care For Life heeft weer een mooie donatie mogen doen, dit keer om de vijfjarige Roxanne en haar familie te helpen. Roxanne heeft een mutatie in het H3F3A-gen. Hierdoor heeft ze zowel fysiek als psychisch een ontwikkelingsachterstand. Door haar aandoening is Roxanne rolstoelgebonden en in alles afhankelijk van haar omgeving.

Daarnaast heeft ze vaak last van epileptische aanvallen. De neuroloog legt uit: “De meeste aanvallen zijn mild van aard, maar helaas heeft ze ook ernstige aanvallen waarbij levensreddend opgetreden moet worden. Dit betekent dat Roxanne 24/7 omringd moet zijn door mensen die levensreddend kunnen optreden. Ouders hebben dit de afgelopen jaren goed zelf opgepakt, maar zijn uiteraard afhankelijk van extra begeleiding door getrainde zorgprofessionals.”.

Het werd erg zwaar voor Roxanne en haar ouders om te reizen met de auto. Elke keer moest ze uit de rolstoel worden getild om haar vervolgens in de auto te tillen. Daarna moest de rolstoel worden ingeklapt en in de auto worden getild om te kunnen vertrekken. En op aankomst van bestemming begon dit liedje weer van voren af aan.

Een aangepaste rolstoelbus is de perfecte uitkomst: Roxanne kan met rolstoel en al in de bus gereden worden! Zo’n bus is echter ook een hele uitgave. Familie Kouters besloot aan de bel te trekken bij Care For Life en wij zijn blij dat we Roxanne en haar familie hebben kunnen helpen met een donatie van € 3.500.

Afgelopen week was het zover voor Roxanne: de rolstoelbus was klaar voor gebruik! Bij de oplevering had Care For Life nog een bijzondere verrassing in petto…