home / nieuws / veel hockeyplezier sam!

VEEL HOCKEYPLEZIER SAM!

Gepubliceerd op: 23 december 2015 | Valt onder: Donatie Events Geen categorie

Sam’s favoriete sport is rolstoelhockey. Er is een speciale hockeyrolstoel nodig om deze sport te kunnen spelen. Sam’s moeder trok de stoute schoenen aan en vroeg Care For Life om hulp.

VEEL HOCKEYPLEZIER SAM!

De dertienjarige Sam heeft Duchenne Spierdystrofie. Dit is een erfelijke ziekte waardoor zijn spierkracht afneemt. Spieren worden door deze ziekte langzaam afgebroken en je wordt steeds minder sterk. Duchenne komt met name voor bij jongens. Met ongeveer 10 jaar wordt lopen erg moeilijk en worden kinderen afhankelijk van een rolstoel.

Sam’s favoriete sport is rolstoelhockey. Er is een speciale elektrische hockeyrolstoel nodig om deze sport te kunnen spelen, maar aan zo’n rolstoel hangt ook een prijskaartje. Sam’s moeder trok de stoute schoenen aan en heeft fondsen om hulp gevraagd: ze wilde zo graag dat Sam zijn favoriete sport in zijn droomrolstoel kon spelen!  Care For Life heeft Sam geholpen door € 3000,00 te schenken.

Zaterdag 19 december heeft Sam de eerste wedstrijd gespeeld met zijn nieuwe hockeyrolstoel. “Hij is echt súper blij! Sam heeft de hele dag een smile van oor tot oor gehad”, liet de moeder van Sam weten.

Veel hockeyplezier Sam!