home / nieuws / terug naar nederland

TERUG NAAR NEDERLAND

Gepubliceerd op: 10 januari 2016 | Valt onder: Donatie Events Geen categorie

De tweejarige Pepeyn is geboren als een gezonde knul. In juli 2015 werd hij slachtoffer van een bijna verdrinking, waardoor hij chronisch hersenletsel heeft opgelopen.

TERUG NAAR NEDERLAND

De tweejarige Pepeyn is geboren als een gezonde knul. In juli 2015  werd hij slachtoffer van een bijna verdrinking, waardoor hij chronisch hersenletsel heeft opgelopen. Dit gebeurde in Spanje, waar het gezin tot voorkort woonachtig was. Pepeyn heeft toen een lange tijd op de intensive care gelegen.

Na de intensive care opname volgde een langdurig verblijf op de kinderafdeling. Omdat de revalidatie mogelijkheden voor kinderen in Spanje zeer beperkt zijn, zijn Pepeyn en zijn moeder naar Nederland gereisd voor een klinische revalidatie. Samen verbleven zij toen twee maanden bij een gastgezin in Nederland. Pepeyns hersenschade bleek dermate ernstig, dat hij levenslange revalidatie nodig zal hebben, en onderwijs op een Mytylschool. In Spanje zijn dit soort voorzieningen en kinderrevalidatie mogelijkheden zeer beperkt. Het gezin besloot het roer om te gooien en terug naar Nederland te verhuizen, zodat Pepeyn de best mogelijke zorg kan krijgen.

Zo’n abrupte verhuizing brengt allerlei financiële lasten met zich mee, die het gezin zelf niet kon dragen. Een vriendin van de familie besloot de hulp van Care For Life in te schakelen. Dankzij onze donatie van € 2.000,00 kon het gezin de verhuisbus van Alicante naar Nederland bekostigen.

Wij wensen Pepeyn en zijn familie alle sterkte toe!