home / nieuws / terre van der stel: een auto op maat

TERRE VAN DER STEL: EEN AUTO OP MAAT

Gepubliceerd op: 8 april 2014 | Valt onder: Donatie Events Geen categorie

Een auto op maat, dat had de familie van der Stel hard nodig. Terre is de middelste van 3 dochters en is geboren met het Rett syndroom.

TERRE VAN DER STEL: EEN AUTO OP MAAT

Een auto op maat, dat had de familie van der Stel hard nodig. Terre is de middelste van 3 dochters en is geboren met het Rett syndroom. Dit syndroom is een ernstige ontwikkelingsstoornis van het centrale zenuwstelsel wat vooral bij meisjes voorkomt. In Nederland worden jaarlijks ongeveer tien kinderen, voornamelijk meisjes, geboren met het Rett syndroom. Hierdoor is Terre rolstoel gebonden. Haar ouders willen Terre zoveel mogelijk betrekken bij ‘normale’ dagelijkse activiteiten. Helaas lopen ze hierbij tegen kleine belemmeringen aan die het moeilijk maken om Terre overal mee naartoe te nemen. Er is bijvoorbeeld niet overal de mogelijkheid om een meisje van 8 jaar te verschonen, dus een bezoek bij vrienden of een dagje uit kan hierdoor een ingewikkelde onderneming worden. Daarnaast werd het steeds lastiger en zwaarder om Terre in en uit de auto te tillen.

De aanschaf van een aangepaste rolstoelbus was dus geen overbodige luxe. De bus is voorzien van een lift, zodat Terre niet meer uit haar rolstoel getild hoeft te worden. De bus is tevens uitgerust met een tafel waarop Terre voortaan verschoond kan worden. Namens Care For Life ontving de familie van der Stel een cheque ter waarde van € 3.500,00 waarmee zij de aangepaste rolstoelbus uiteindelijk konden aanschaffen.

Care For Life wenst de familie van der Stel veel rijplezier!