home / nieuws / sarina

Sarina

Gepubliceerd op: 13 april 2017 | Valt onder: Donatie Events Geen categorie

Sinds kort zit Sarina in een rolstoel en omdat haar familie geen geschikte auto heeft, gaan zij bijna de deur niet meer uit.

Sarina

Sinds kort zit Sarina in een rolstoel en omdat haar familie geen geschikte auto heeft, gaan zij bijna de deur niet meer uit. Doordat ze het Rett syndroom heeft is Sarina al vroeg rolstoelafhankelijk en ook compleet afhankelijk van haar ouders. Ze kan niet lopen en niet praten en heeft last van epileptische aanvallen. Dit is een reden waarom zij bijvoorbeeld niet met de taxie naar school kan. Een taxi chauffeur mag namelijk geen noodmedicatie toedienen. Door haar scoliose is het tevens beter en veiliger om haar in haar rolstoel te vervoeren en ook maakt het de vele transfers makkelijker. Rett Syndroom is een ontwikkelingsstoornis dat op het x chromosoom ligt en daardoor voornamelijk meisjes treft. Sarina werd gezond geboren, maar bij ongeveer 7 a 8 maanden werd ze ziek, ging ze spugen en ontwikkelde ze zich niet meer en liep de ontwikkeling terug: woordjes als papa, eten en lekker kon ze niet meer zeggen en ze ging wringen met haar handen. Op 3 september 2015 kreeg de familie e diagnose klassiek Rett Syndroom te horen.

 

Na deze diagnose stond het leven van de familie op zijn kop. Door de rolstoel waarin Sarina sinds kort zit, moest bijvoorbeeld een aangepaste rolstoelbus aangeschaft worden. Een rolstoelbus geeft Sarina en haar familie een hoop meer vrijheid, maar helaas zijn er geen financiële middelen beschikbaar om er een aan te schaffen. Wij hebben Sarina graag op weg geholpen met een bijdrage van € 3.500,00 waardoor zij een bus aan hebben kunnen kopen.