home / nieuws / salvadors droomauto

SALVADORS DROOMAUTO

Gepubliceerd op: 18 juni 2014 | Valt onder: Donatie Events Geen categorie

Tijdens de zoektocht naar een aangepaste rolstoelbus werd Fransisca, de moeder van Salvador Barendrecht, gewezen op Care For Life.

SALVADORS DROOMAUTO

Tijdens de zoektocht naar een aangepaste rolstoelbus werd Fransisca, de moeder van Salvador Barendrecht, gewezen op Care For Life. Salvador is 7 jaar oud en rolstoel gebonden. Vier maanden na zijn geboorte werd er bij hem een waterhoofd geconstateerd. Salvador hield aan de 12 zware, maar noodzakelijke operaties epilepsie, een beschadiging aan de oogzenuwen en een hersenbeschadiging over. Hij kan niet zelfstandig zitten, lopen en praten. Hierdoor is de moeder van Salvador genoodzaakt om een aangepaste rolstoelbus aan te schaffen.

Voorheen werd Salvador in een ‘normale’ auto vervoerd. Met behulp van een draaibare zitting kon Salvador in de auto worden gezet, maar naar mate hij groter en zwaarder groeit, wordt deze handeling een steeds grotere last voor Fransisca. Een deel van de aanschaf van de aangepaste rolstoelbus wordt door de gemeente vergoed, maar de familie moet noodzakelijke extra’s zelf bekostigen. Care For Life besloot het gezin financieel te steunen door € 2.500,00 te schenken.

Op een zonnige vrijdagmiddag vertrok Care For Life richting Arnhem, waar de splinternieuwe rolstoelbus voor Salvador klaar stond. Salvador was speciaal meegekomen om de rolstoelbus in gebruik te nemen en om de cheque van Care For Life in ontvangst te nemen. Salvador had ‘s morgens spiertraining gehad bij de fysiotherapeut. Hij was hierdoor zo moe dat hij heerlijk lag te slapen in zijn rolstoel. De pogingen van Fransisca om haar zoon wakker te kriebelen bleken tevergeefs. Hoewel hij nog niet veel mee kreeg van de nieuwe auto twijfelt Care For Life er niet aan dat Salvador en zijn moeder er een ontzettend prettige tijd en prachtige ritjes mee gaan beleven!