home / nieuws / een rolstoelbus voor pleun bakkum

EEN ROLSTOELBUS VOOR PLEUN BAKKUM

Gepubliceerd op: 22 december 2011 | Valt onder: Donatie Events Geen categorie

Vijf jaar oud en al je eigen bus? Voor Pleun Bakkum uit Uitgeest wordt het binnenkort werkelijkheid…

EEN ROLSTOELBUS VOOR PLEUN BAKKUM

Vijf jaar oud en al je eigen bus? Voor Pleun Bakkum uit Uitgeest wordt het binnenkort werkelijkheid… Care For Life bezocht de familie Bakkum om een symbolische cheque aan Pleun en haar familie te overhandigen. Hiermee werd het resterende bedrag (€ 3504,95) voor een aangepaste rolstoelbus door Care For Life gefinancierd.

Pleun heeft het syndroom van Rett. Dit syndroom is een ernstige ontwikkelingsstoornis van het centrale zenuwstelsel wat vooral bij meisjes voorkomt. In Nederland worden jaarlijks ongeveer tien kinderen, voornamelijk meisjes, geboren met het Rett syndroom. Pleun kan niet praten, en ze heeft moeite met het gebruik van haar handen en voeten. Ze is hierdoor rolstoelgebonden.

De huidige auto van de familie Bakkum voldoet niet meer, omdat Pleun te zwaar wordt om in en uit de auto getild  te worden. Dankzij verschillende hartverwarmende initiatieven was er al een aanzienlijk bedrag ingezameld om de aangepaste rolstoelbus te financieren. Uiteindelijk kwam de familie nog € 3504,95 te kort, wat door Care For Life wordt aangevuld. In de rolstoelbus kan Pleun voortaan onderweg verzorgd worden, wanneer zij onderweg is naar het ziekenhuis, naar school of naar familie.