home / nieuws / rolstoelbus voor janneke plomp

ROLSTOELBUS VOOR JANNEKE PLOMP

Gepubliceerd op: 7 april 2014 | Valt onder: Donatie Events Geen categorie

Op maandag 7 april was het dan eindelijk zover, de langverwachte bus afgeleverd bij de familie Plomp.

ROLSTOELBUS VOOR JANNEKE PLOMP

Op maandag 7 april was het dan eindelijk zover, de langverwachte Volkswagen bus Transporter werd door Cees Lindhout van PON Dealer Amersfoort persoonlijk in Tilburg afgeleverd bij de familie Plomp. Het eerste wat de moeder van Janneke zei was: “we hebben onze vrijheid terug”.

Janneke Plomp uit Tilburg is 7 jaar en meervoudig beperkt, waardoor ze in een rolstoel zit. Als financiële ondersteuning bij de aanschaf van een aangepaste rolstoelbus heeft Care For Life € 3.500.-. De vader van Janneke vertelt: “Even met Janneke een boodschapje doen, zonder haar twee, drie keer in en uit de rolstoel te moeten halen, in de auto tillen en daarna nog de rolstoel in zijn geheel in de auto proberen te krijgen…het wordt een feest”

In een prachtige dankbrief vertelt familie Plomp dat ze al volop hebben genoten van de rolstoelbus toen ze een bezoekje moesten brengen aan het ziekenhuis. Ze konden de bus parkeren, uitstappen zonder moeilijkheden en na een aantal uren van onderzoeken en gesprekken binnen vijf minuten instappen en wegwezen. Dit is een hele verandering voor de familie. De alledaagse dingen voor andere gezinnen kunnen dankzij de rolstoelbus weer ‘ normaal’  worden. Alles wat de familie Plomp onderweg voor Janneke nodig past in deze bus, inclusief een verschoningstafel die naast verschoning ook in het geval van een epilepsieaanval gebruikt kan worden om Janneke liggend haar medicatie toe te dienen. Naast het feit dat het hele gezin vervoerd kan worden in één voertuig, kunnen nu ook eenvoudig alle hulpmiddelen meegenomen worden die nodig zijn voor Janneke, of voor op vakantie. En zelfs dan blijft er voor Bram, het broertje van Janneke, nog ruimte over om speelgoed mee te nemen.