home / nieuws / mooie bus, he?

MOOIE BUS, HE?

Gepubliceerd op: 22 februari 2014 | Valt onder: Donatie Events Geen categorie

Familie Koops uit Emmer-Compascuum ontving eind januari de sleutel van hun nieuwe Opel Vivaro.

MOOIE BUS, HE?

Familie Koops uit Emmer-Compascuum ontving eind januari de sleutel van hun nieuwe Opel Vivaro. Deze bus is voorzien van allerlei gemakken, zoals een rolstoellift en bijbehorend interieur, zodat Lotus (4 jaar oud) met haar rolstoel eenvoudig vervoerd kan worden.

Door haar spasme kan Lotus niet lopen en groeien haar heupen uit de kom. Met het toedienen van Botox hopen haar artsen deze vergroeiing af te remmen. Daarnaast heeft Lotus een hartritmestoornis en werkt één van haar nieren niet volledig. Lotus en haar ouders bezoeken regelmatig het ziekenhuis voor allerlei onderzoeken en behandelingen. Voorheen moest Lotus in en uit de auto getild worden: een lastige onderneming die niet altijd geheel pijnloos verliep.

Met behulp van een lift kan Lotus nu met rolstoel en al in de bus worden gezet, waardoor dagelijkse handelingen, zoals boodschappen doen, weer een normale bezigheid zijn geworden. “Tranen schieten ons regelmatig in de ogen als wij zien hoeveel plezier onze dochter heeft in de bus. Lotus praat alleen maar over de bus: “Kijk mam, pap, grote bus, hè?”, “Mooie bus, hè?”, ”Kijk! Ik ga omhoog!” (met de lift). Door jullie donatie is de wereld weer voor ons open gegaan. Er schijnt weer een lichtje aan het eind van de tunnel. Door het bestaan van donateurs zijn niet alleen wij in de mogelijkheid om bepaalde dingen weer te kunnen doen, maar ook vele anderen. Wij zullen nooit vergeten dat er mensen zijn zoals jullie!”

Mede dankzij de donatie van Care For Life was het voor deze familie mogelijk om een aangepaste rolstoelbus aan te schaffen. Care For Life wenst de familie Koops veel geluk en rijgenot met hun aangepaste rolstoelbus.