home / nieuws / lianne groeneveld

LIANNE GROENEVELD

Gepubliceerd op: 16 september 2015 | Valt onder: Donatie Events Geen categorie

Lianne is een stoere meid. Ze lijdt aan het Rett-syndroom. In Nederland zijn op dit moment ruim 250 meisjes bekend met het Rett-syndroom. Het is een ontwikkelingsstoornis van het zenuwstelsel.

LIANNE GROENEVELD

Lianne is tien jaar en heeft het Rett-syndroom. In Nederland zijn op dit moment ruim 250 meisjes met het Rett syndroom bekend. Het is een ontwikkelingsstoornis van het zenuwstelsel. De symptomen treden op vanaf een leeftijd van 6-18 maanden. De ontwikkeling vertraagd en een periode van verlies van motorische vaardigheid en communicatie volgt, met in vrijwel alle gevallen volledig verlies van spraak en loopvermogen.

Gezien de recente operatie aan Lianne’s wervelkolom en haar frequente epilepsie aanvallen, wilde familie Groeneveld graag een plafonlifttilsysteem installeren. Op deze manier kan Lianne op een prettige manier in en uit bed, en in en uit bad getild worden.

Vincent Groeneveld, de vader van Lianne, besloot een hulpvraag in te dienen bij Care For Life omdat het gezin zo’n lift niet zelf kon bekostigen. Wij hebben Lianne en haar familie graag geholpen met een donatie van € 3.500!

We hopen het leven van familie Groeneveld een stukje gemakkelijker hebben gemaakt!