home / nieuws / lars visser

LARS VISSER

Gepubliceerd op: 24 augustus 2016 | Valt onder: Donatie Events Geen categorie

“Wij hebben een droom, en onze droom is een rolstoelbus voor Lars.” schreven de ouders van Lars aan Care For Life. “Lars is met 36 weken geboren op 21-02-2010 met een geboortegewicht van 1610 gram.

LARS VISSER

“Wij hebben een droom, en onze droom is een rolstoelbus voor Lars.” schreven de ouders van Lars aan Care For Life. Lars is met 36 weken geboren op 21-02-2010 met een geboortegewicht van 1610 gram. Een week na de geboorte is er onderzoek gedaan waaruit bleek dat Lars een zeer zeldzaam syndroom heeft. Het syndroom van Cri-Du-Chat, een syndroom dat voorkomt bij 1 op de 50.000 op de wereld. Op dat moment stort je wereld wel even in, want de toekomst van Lars is onzeker. Leert hij wel lopen, praten, zelf eten etc. We hebben altijd gezegd we gaan eruit halen wat erin zit en dit doen we nog steeds, ook al valt dat soms niet altijd mee. We zijn nu 5 jaar later, Lars is alweer een hele vent. Lars kan niet praten, wel zijn we bezig met gebarentaal. Hij verplaatst zich in huis heel snel op zijn billen en met hulp een aantal meters met rollator. Hij kan niet zelfstandig eten en krijgt zijn voeding via de sonde. Lars is een heerlijk vrolijk mannetje, waar wij weer veel van leren. “ 

Buitenshuis zit Lars in een  aangepaste rolstoel, waardoor het lastig is voor het gezin om met elkaar op pad te gaan. Een rolstoelbus zou het gezin een hoop vrijheid en flexibiliteit geven.  Care For Life heeft € 3.500,00 bijgedragen waardoor het gezin de lang gewenste bus kon aanschaffen.