home / nieuws / kiki

Kiki

Gepubliceerd op: 22 mei 2017 | Valt onder: Donatie Events Geen categorie

Kiki Koch is een humorvol en lief meisje van 10 jaar met een zeldzame stofwisselingsziekte, Sjorgren-Larsson syndroom (SLS).

Kiki

Kiki is een humorvol en lief meisje van 10 jaar met een zeldzame stofwisselingsziekte, Sjorgren-Larsson syndroom (SLS). Dit syndroom is een aangeboren erfelijke aandoening waarbij kinderen een vertraagde ontwikkeling hebben in combinatie met een huidaandoening, spasticiteit aan de armen en benen en fotofobie. Kiki is volledig rolstoelgebonden door het ontbreken van haar rompbalans en een slechte hoofdbalans. Ondanks alles geniet Kiki enorm en heeft ze veel humor. En genieten haar ouders en familie van haar lieve karakter.

 

Omdat Kiki rolstoelgebonden is heeft het gezin een aangepaste rolstoelbus. De huidige bus is aan vervanging toe. De moeder van Kiki vertelt: “De regiotaxi, wat de gemeente een prima alternatief vindt, is voor ons geen optie. Wij willen als gezin in staat worden gesteld om binnen de directe woon- en leefomgeving sociale contacten te onderhouden en deel te nemen aan het leven van alledag. Het bedrag dat nodig is voor een bus is echter zo hoog,  dat hebben wij niet.”.

 

Care For Life heeft graag geholpen met een bijdrage van € 3.500,00 zodat de bus voor Kiki kon worden aangeschaft.