home / nieuws / kiara

Kiara

Gepubliceerd op: 23 april 2018 | Valt onder: Donatie Events Geen categorie

Kiara is een vrolijke meid van 10 jaar oud. Kiara is geboren met een hersenbeschadiging en is hierdoor rolstoelgebonden. Daarom is het dan ook hoog tijd voor een rolstoelbus!

Kiara

Kiara is op 29 juli 2007 geboren. Na een prima verlopen zwangerschap kreeg Kiara op de tweede dag van haar leventje al haar eerste epileptische aanval. Uit een MRI die er toen gemaakt is bleek dat ze een hersenbeschadiging had, maar hoe of wat konden de dokters toen nog niet zeggen. In de volgende maanden zag je dat Kiara qua ontwikkeling en contact maken toch echt wel “anders” was. De epileptische aanvallen bleven zich herhalen.

 

Kiara bleek het 1p36 deletie syndroom te hebben. Een genetische afwijking waarbij men een stukje op het 1ste chromosoom mist. Met alle gevolgen van dien.

 

Ondanks de vele medicijnen kregen de dokters de epilepsie niet onder controle. Uiteindelijk is met het ketogeen dieet begonnen en hierdoor kwam er na 6 jaar dagelijks 70% epileptische activiteit, eindelijk wat rust in Kiara’s hoofd.

 

Momenteel heeft Kiara’s nog dagelijks aanvallen, maar deze zijn zo klein dat je ze eigenlijk niet eens ziet. Ze lijkt er ook geen last van te hebben.

 

Kiara wordt te groot en te zwaar om haar nog langer in de auto te kunnen tillen. Ze zit nu nog in een aangepaste autostoel, de rolstoel gaat dan in de achterbak mee maar dit is bijna niet te doen. De hoogste tijd voor een aangepaste bus!

 

Helaas is het door financiële tegenslagen voor de moeder van Kiara niet mogelijk om zelf een bus aan te schaffen. De gemeente vergoedt wel een deel van de aanpassingen, maar helaas zijn er nog steeds niet genoeg financiële middelen om het andere deel te betalen. De moeder van Kiara heeft de hulp van Care For Life ingeschakeld in de hoop dat wij een bijdrage kunnen leveren voor de aanschaf van de rolstoelbus.

 

Natuurlijk helpt Care For Life dit gezin! Met de schenking van €3.500,- euro zijn de financiën voor de rolstoelbus compleet. We wensen jullie alle geluk en veel veilige kilometers toe!