home / nieuws / joya

Joya

Gepubliceerd op: 23 augustus 2018 | Valt onder: Donatie Events Geen categorie

Joya is geborgen met de chronische aandoening Spondylo Epifisaire Displasie. De prognose is dan ook dat het jonge meisje over twee jaar volledig rolstoelafhankelijk zal zijn.

Joya

Joya Giezenaar is op 5 mei 2010 geboren. Ze is geboren met de chronische aandoening Spondylo Epifisaire Displasie. Bij SED groeien de wervels, armen en benen niet goed en hierdoor zal Joya niet groter worden dan 140cm. Over haar ziekte is momenteel nog weinig bekend. Helaas is de ziekte de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen en hierdoor is de toestand van Joya verslechterd. Momenteel heeft ze erg veel pijn in haar beentjes.

De rolstoel en de aangepaste fiets met trapondersteuning zijn besteld. Dit was een erg confronterend moment voor het gezin. De prognose is dat het jonge meisje over twee jaar volledig rolstoelafhankelijk zal zijn.

Ook is er een traplift nodig zodat Joya niet elke dag deze trap opgetild moet worden. Echter is het voor Joya’s ouders financieel niet haalbaar deze traplift te bekostigen. Zij hebben onlangs de badkamer moeten verbouwen voor Joya. De badkamer was namelijk niet meer geschikt voor de kleine meid.

Joya’s vader Niels zit in een WIA traject, hij heeft al twee hernia’s gehad waar hij nog steeds herstellende van is. Moeder Ilona is de kostwinner en krijgt dan ook veel op haar bord. Deze mensen verdienen dan ook een steuntje in de rug.

Care For Life doneert € 1500,- zodat het gezin de welverdiende traplift aan kan schaffen.