home / nieuws / jippie! een bus voor jip.

JIPPIE! EEN BUS VOOR JIP.

Gepubliceerd op: 19 mei 2016 | Valt onder: Donatie Events Geen categorie

Jip is een vrolijk meisje met een meervoudige complexe handicap. Dit is veroorzaakt door een chromosoomafwijking die niet eerder beschreven is. Hierdoor is haar toekomst onbekend en erg onzeker.

JIPPIE! EEN BUS VOOR JIP.

Jip is een vrolijk meisje met een meervoudige complexe handicap. Dit is veroorzaakt door een chromosoomafwijking die niet eerder beschreven is. Hierdoor is haar toekomst onbekend en erg onzeker. Ze kan niet zelfstandig zitten, rollen of lopen, ze kan niet praten en eten gaat via een sonde, ze functioneert op het niveau van een baby van ongeveer 6/8 maanden. Ze zal altijd rolstoelafhankelijk blijven. Door haar slappe spierspanning heeft ze een forse scoliose ontwikkeld waardoor een zitorthese noodzakelijk werd en daarbij ook een rolstoel. De rolstoel kan niet ingeklapt worden en dat maakt het bijna onmogelijk om deze mee te nemen in de auto.

Het was voor de familie van Jip financieel niet haalbaar om zelf een bus te bekostigen. Dit komt mede door een flinke verbouwing die ze net achter de rug hebben om alles gelijkvloers te maken om de verzorging van Jip zo makkelijk mogelijk te maken.

Care For Life heeft Jip en haar familie graag geholpen met een schenking van € 3.500,00 als bijdrage voor een aangepaste rolstoelbus.

20160514_175128-1024x717