home / nieuws / ivan idan

IVAN IDAN

Gepubliceerd op: 24 augustus 2016 | Valt onder: Donatie Events Geen categorie

Ivan lijdt aan het Coffin Siris Syndroom. Dit zeldzame syndroom zorgt ervoor dat hij een extreem slechte weerstand heeft, het zorgt ervoor dat hij problemen heeft aan zijn luchtwegen, hij heeft slappe spieren, losse gewrichten, taal- en spraakproblemen en voedingsproblemen.

IVAN IDAN

Eén van de belangrijkste stappen die de familie van Ivan wil zetten is het aanpakken van zijn voedingsproblemen. Ivan kan geen vast voedsel eten, wat betekent dat hij al zijn maaltijden vloeibaar of gepureerd eet.

Om hier verbetering in aan te brengen is daarom samen met eetkliniek Seys Centra besloten om een intensieve behandeling van 6 maanden uit te voeren. De kliniek zal elke dag van ’s ochtends vroeg tot het einde van de middag intensief met Ivan oefenen om zijn angst voor vast en vreemd voedsel weg te nemen en hem te leren kauwen.

Gewoonlijk overnachten kinderen in de kliniek, maar Ivan heeft 24 uur per dag zorg nodig waardoor dit voor hem geen optie is. De kliniek kan hem de zorg en het toezicht dat hij nodig heeft niet bieden.  Het gezin zelf woont in Zwolle, en de kliniek is gevestigd in Malden. Het is voor Ivan, en voor het gezin, te belastend om dagelijks ruim 3 uur onderweg te zijn. De enige mogelijkheid voor Ivan om de behandeling te kunnen volgen is om tijdelijk in de buurt van de eetkliniek te wonen. De lasten die een extra woning met zich meebrengt zijn voor het gezin echter financieel niet haalbaar. Care For Life heeft besloten om een mooi bedrag van € 400,00 per maand bij te dragen aan de huur, zodat Ivan de behandeling in de eetkliniek kan volgen.

Veel succes gewenst Ivan!