home / nieuws / go rachel go!

GO RACHEL GO!

Gepubliceerd op: 24 december 2014 | Valt onder: Donatie Events Geen categorie

Door een erfelijke aandoening is Rachel rolstoelgebonden, maar dit weerhoudt haar er niet van elektrisch rolstoelhockey te spelen.

GO RACHEL GO!

Rachel is 16 jaar oud en houdt van hockey. Door een erfelijke aandoening is ze rolstoelgebonden, maar dit weerhoudt haar er niet van om iedere week vol enthousiasme elektrisch rolstoelhockey te spelen. Rachel is namelijk geboren met het Ehlers-Danlos syndroom. Dit veroorzaakt hypermobiliteit in zowel grote als kleinere gewrichten. Een aantal gewrichten, zoals de schouders, de knieschijf en het kaakgewricht, ontwrichten hierdoor erg gemakkelijk.

Rachel hockeyt al een aantal jaar op school en sinds een jaar beoefent ze de sport ook in haar vrije tijd. Vanwege haar beperking is elektrisch rolstoelhockey een van de weinige sporten die zij kan beoefenen. Er is een speciale elektrische hockeyrolstoel nodig om deze sport te kunnen spelen. Om de elektrische hockeyrolstoel te kunnen bekostigen hebben Rachel en haar familie een aanvraag gedaan voor een donatie bij Care For Life en andere fondsen. Care For Life heeft in totaal € 3.000 gedoneerd. Rachel heeft zelf een grote rol gespeeld in het werven van donaties en het benaderen van fondsen. Dat heeft ze heel bedreven en goed gedaan!

Na de winterstop kan Rachel weer spelen in haar splinternieuwe elektrische hockeyrolstoel. Care For Life wenst Rachel nog vele jaren hockeyplezier en veel