home / nieuws / geen operatie meer voor hayden, mede dankzij de bijdrage van care for life voor een molli suit

Geen operatie meer voor Hayden, mede dankzij de bijdrage van Care For Life voor een Molli Suit

Gepubliceerd op: 6 november 2017 | Valt onder: Donatie Events Geen categorie

Hayden is een jongen van zes jaar oud en heeft het Pelizaeus-Merzbacher Syndroom, dit houdt in dat hij last heeft van spasticiteit.

Geen operatie meer voor Hayden, mede dankzij de bijdrage van Care For Life voor een Molli Suit

Hayden is een jongen van zes jaar oud en heeft het Pelizaeus-Merzbacher Syndroom, dit houdt in dat hij last heeft van spasticiteit. Hij heeft dusdanig veel pijn dat hij op de wachtlijst staat voor de operatie voor een Baclofenpomp. Bij deze operatie wordt er een pomp onder de huid van de buik geplaatst. Deze pomp geeft medicatie af tegen spasmen. Helaas verminderen deze medicijnen ook de spieren die hij nodig heeft voor andere activiteiten en bewegingen.

 

Er is ook nog een andere methode voor Hayden, echter was deze methode voor het gezin niet financieel haalbaar. Het gaat hierbij om de Mollii Suit. Het is een pak waarin 58 elektroden zijn verwerkt. Deze elektroden geven zwakke stroomstootjes af, waardoor spieren zich gaan ontspannen of juist worden geactiveerd. Daardoor kan de drager van het pak zelf meer met zijn spieren doen.

Hayden heeft 2 weken geleden een test sessie voor de Mollii Suit gehad en het heeft onwijs goed gewerkt. De ouders willen hierdoor geen operatie meer, maar kiezen liever voor de Molli Suit om Hayden te helpen.

 

Dankzij Care For Life wordt de aanschaf van de Molli Suit mogelijk gemaakt. Hayden hoeft hierdoor geen operatie meer te ondergaan en heeft eindelijk minder pijn.