home / nieuws / een prachtige herinnering

EEN PRACHTIGE HERINNERING

Gepubliceerd op: 19 augustus 2015 | Valt onder: Donatie Events Geen categorie

Fabian is geboren met het Menkes syndroom. Dit is een ernstige zeldzame stofwisselingsziekte die voornamelijk bij jongens voorkomt.

EEN PRACHTIGE HERINNERING

Fabian Klitsie is een knap kereltje van nog maar 9 maanden oud. Hij ligt in de Maxi-Cosi als zijn ouders de fotostudio van Mike van Bemmelen binnen komen. Zijn prachtige blauwe ogen vallen direct op.

Een paar weken geleden ontving Care For Life een aanvraag van Fabian’s tante: “Fabian is ons kleine neefje. Hij heeft het Menkes syndroom en zal niet ouder worden dan 3 jaar. Kunnen jullie een fotoshoot voor de ouders en hun oogappeltje organiseren, zodat zijn herinnering voor altijd blijft?”

Fabian is geboren met het Menkes syndroom. Dit is een ernstige zeldzame stofwisselingsziekte die voornamelijk bij jongens voorkomt. Zijn levensverwachting ligt tussen de 18 en 36 maanden. Door het syndroom mist Fabian spierkracht en is zijn zichtvermogen onderontwikkeld.

In de fotostudio staat rustige muziek op. Fotograaf Mike stelt voor om de fotoshoot te beginnen met de belangrijkste foto’s waarbij Fabian alleen wordt geportretteerd. Om Fabian zoveel mogelijk op zijn gemakt te stellen werkt Mike zonder flits. Als een klein fotomodel ligt Fabian op de vloer van de studio onder een grote lamp. Hij laat het allemaal maar gebeuren. Regelmatig vallen zijn ogen dicht, hoewel hij niet ligt te slapen. Gelukkig komen zijn ouders, Bas en Nathasja, er vrij snel achter dat hij zijn ogen weer opent zodra hij op zijn speen sabbelt. De truc wordt om Fabian zijn speen te geven en deze weer uit zijn mond te trekken om dan snel een paar foto’s te kunnen schieten. Het is een prachtig beeld om te zien hoe Fabian om de beurt liefdevol in de armen van zijn ouders ligt.

Hoewel de aanvraag van de fotoshoot een emotionele lading heeft is de sfeer tijdens de shoot gezellig en positief. Na ruim een uur zit de fotoshoot erop. Zodra hij weer in zijn Maxi-Cosi ligt valt Fabian heerlijk in slaap. “Die slaapt waarschijnlijk nog wel even…” zegt Bas.

Bekijk hier de foto’s van de shoot.