home / nieuws / brechje en meike brave

BRECHJE EN MEIKE BRAVE

Gepubliceerd op: 12 maart 2014 | Valt onder: Donatie Events Geen categorie

Beide dames zijn rolstoelgebonden en konden niet vervoerd worden in de huidige auto van familie Brave.

BRECHJE EN MEIKE BRAVE

Brechje is 15 jaar en heeft het Ehlers Danlos Syndroom (EDS) type 3: hypermobiliteit. Daarbij heeft ze ook last van dystonie in haar vingers en polsen en een versleten heup. De afgelopen jaren is haar toestand flink verslechterd.

Brechje is één van de vijf kinderen uit gezin Brave. Meike, de zus van Brechje,  lijdt ook aan EDS. Beide dames zitten in een rolstoel van 50 kg per stuk en konden niet vervoerd worden in de huidige auto van familie Brave, waardoor het voor het gezin erg lastig is om activiteiten uit het dagelijks leven uit te voeren.

De moeder van Brechje en Meike besloot een aanvraag te doen voor een donatie bij Care For Life, zodat een rolstoelbus waar beide dames met rolstoel in passen kon worden aangeschaft.  Omdat Meike en Brave ‘oud genoeg’ zijn om mee te rijden met rolstoeltaxi’s krijgen zij geen vergoeding van de overheid. Het reizen met de rolstoeltaxi wordt echter als pijnlijk en vermoeiend ervaren. Familie Brave valt dus tussen wal en schip. Mede dankzij de donatie van €2.500,- van Care For Life heeft de familie Brave een rolstoelbus aan kunnen schaffen. We hopen dat we het leven van de familie Brave iets makkelijker en aangenamer hebben kunnen maken!