home / nieuws / ayla kan blijven paardrijden

Ayla kan blijven paardrijden

Gepubliceerd op: 13 april 2017 | Valt onder: Donatie Events Geen categorie

Ayla beoefend 1x in de week haar favoriete sport: paardrijden. Dit doet ze bij Stichting CAP. Zij verzorgen aangepaste manegeactiviteiten voor kinderen met een beperking.

Ayla kan blijven paardrijden

Ayla beoefend 1x in de week haar favoriete sport: paardrijden. Dit doet ze bij Stichting CAP. Zij verzorgen aangepaste manegeactiviteiten voor kinderen met een beperking. Gezien haar sociaal- emotionele ontwikkelingen en lichamelijke beperkingen is paardrijden de enige sport die zij kan, en nog belangrijker: wil, doen. Ayla heeft het Goldenhar syndroom. Het syndroom van Goldenhar is een zeldzame aangeboren aandoening. Mensen met het syndroom hebben afwijkingen aan het gelaat en de ruggenwervels. De aandoening komt voor bij 1 tot 10 op de 25.000 pasgeborenen. Het komt vaker voor bij jongens dan bij meisjes.

Door gewijzigde regelgeving was er geen partij vanuit de overheid die de contributie voor het aankomende paardrijdseizoen ging betalen, waardoor Ayla niet meer zou kunnen rijden. Dankzij de bijdrage van Care For Life kan Ayla ook dit seizoen haar favoriete sport blijven beoefenen. Veel plezier Ayla!