home / nieuws / ambassadeur wilma in actie!

Ambassadeur Wilma in actie!

Gepubliceerd op: 25 mei 2022 | Valt onder: Donatie Events Geen categorie

Wilma gaat strijden voor 'onze' kids!

Ambassadeur Wilma in actie!

Na twee jaar van wachten is het bijna zover: op 23 juni mag ik voor de derde keer deelnemen aan de HandbikeBattle te Oostenrijk en dit doe ik niet zonder reden.
Op deze wijze hoop ik wederom, als ambassadeur van Care For Life, aandacht te vragen voor genoemde stichting en na de Battle een mooi geld bedrag te kunnen overhandigen zodat Care For Life kinderen met een beperking en/of kinderen die chronisch, levensbedreigend of terminaal ziek zijn, kunnen blijven ondersteunen! Hun noodzakelijke wensen in vervulling kan laten gaan.

De Handbikebattle is een loodzware klim waarbij op armkracht 20 kilometers en 1000 hoogtemeters op de Kaunertalgletscherstrasse te Oostenrijk als zijnde een wedstrijd in een handbike worden afgelegd. Daarnaast staat de Battle voor mij symbool voor de afgelopen 20 jaar toen bij mij de onvermijdelijke diagnose botkanker (met een beenamputatie tot gevolg) werd gesteld: “diep gaan, niet opgeven, uitgaan van je eigen kracht en mogelijkheden om uiteindelijk te worden tot de mens die je bent”!


Leerzame en tevens ingewikkelde processen: want hoe ga je om met je nieuwe ik; een handicap; blijf je (in mijn geval) de moeder zoals je dat voor ogen had; ga je om met veranderde omstandigheden en/of het verlies daarvan ten gevolge van je ziekte; met vooroordelen en kun je blijven deelnemen aan deze participatiesamenleving binnen de mogelijkheden die daarvoor zijn?
Terugblikkende zijn het soms ingewikkelde jaren geweest met de nodige ups & downs, die ik echter voor geen goud had willen missen. Ze hebben mij gemaakt tot de vrouw, trotse moeder, ambassadeur en de professional (Wmo-consulent), die ik nu ben en waarvoor ik sta in het leven!

Care For Life
Nadat ik mijn leven weer op de rit had, kreeg ik steeds meer het gevoel iets met deze nieuwe opgedane ervaringen te willen doen. Het te willen delen om anderen daarmee wellicht te kunnen helpen?
September 2016 nam ik voor het eerst deel aan de Ibiza-Regatta. Of kan ik beter schrijven: “kreeg ik het voordeel van de twijfel”, want een vrouw met een beperking bleek (helaas) geen alledaags beeld te zijn op de steigers…
Tijdens deze drie daagse zeilwedstrijd leerde ik Duco van Keimpema, de oprichter van Care For Life, kennen. Die, zoals hij dat zelf benoemd, “pas echt rijk is geworden door te delen met anderen”. De reden waarom hij de stichting is begonnen, hun initiatieven en drive raakten mij diep en daar op het eiland maakte ik mijn besluit: ik wilde iets voor Care For Life gaan betekenen. Kinderen die tot deze doelgroep behoren een gezicht gaan geven. Ik had na lang zoeken mijn goede doel gevonden.


De vraag die restte was: maar hoe dan? Die mogelijkheid diende zich sneller aan dan verwacht toen ik door een van de fysiotherapeuten van de Sint Maartenskliniek datzelfde jaar in een handbike werd gezet. Zij vroeg mij uit te willen proberen of deze sport wellicht bij mij paste en zo ja of ik het jaar daarop mee wilde doen aan de HandbikeBattle? Ik pakte de uitdaging met beide handen aan: wellicht was dit het podium dat ik zocht om op mijn manier het een en ander zichtbaar te willen maken. Zichtbaar te maken wat er speelt binnen onze participatiesamenleving indien je te maken hebt met een beperking/handicap.

Van ros naar stalen ros
De eerste keer dat ik in de stalen ros werd gezet herinner ik mij nog als de dag van gisteren. Mijn eerste rondjes makende in de sporthal gaf het mij het gevoel waar ik al zolang naar op zoek was en heel lang niet meer had ervaren. Het bracht mij gevoelsmatig terug naar toen: de periode voor mijn ziekte.
Galopperende door de bossen, rennende; fietsende; spelende; dansende met mijn toen nog jonge zoon. Ofwel: mijn absolute gevoel van vrijheid, maar zeker ook het gevoel om mijn grenzen te kunnen verlegen: het maximale uit mijn leven te kunnen halen. Een gegeven dat ik een ieder, maar zeker ook kinderen met een handicap/beperking meer dan gun!

De noodzakelijke wensen van zoveel kinderen kunnen wij als Stichting Care For Life echter niet zonder hulp realiseren. Hier is geld voor nodig. Veel geld… Help jullie helpen nieuwe wensen waar te maken? Dat zou fantastisch zijn! Doneren kan via de Donatie pagina.

Lieve groet en alvast dank voor de donatie,

Wilma Oosterman